Moldova

Moldova er måske ikke danskernes mest foretrukne sted at rejse til, når de skal på ferie.

På East-Tour synes vi dette er meget besynderligt, for det østeuropæiske land, der har beliggenhed mellem Ukraine og Rumænien, har rent faktisk meget at tilbyde – endda samtidig til meget fordelagtige priser.

Landet var indlemmet i Sovjetunionen, indtil det blev selvstændigt i 1991 som følge af Sovjets kollaps. Moldova rendte herefter ind i en voldsom økonomisk krise, men landet er efterhånden ved at være på rette spor igen, og netop derfor skal landet naturligvis være destinationen på din næste rejse.

Generelt om Moldova

Moldova er et land, der er rigt på både vin, kultur og historie. Kulturelskere vil således betragte landet som værende et sandt paradis, og især gamle bygninger, museer, gallerier og den smukke natur skinner særligt igennem. Landet er tilmed kendt for sine mange opera- og balletforestillinger samt vinfremstilling. Landet ligger ydermere placeret tæt ved Sortehavet, og klimaet er derfor meget mildt og solrigt i sommermånederne.

Chisinau

Chisinau er hovedstaden, og her finder du en by med gang i. Der er lige i underkanten af én million indbyggere, og byen blander sovjetiske og europæiske tiltag med det 21. århundredes nyeste tendenser. Du finder således både gammel kultur i form af museer og bygningsværker, men også masser af moderne kunst. Lige som mange andre gamle byer er Chisinau charmerende med sine mange markeder, parker og gamle bygningsværker. Chisinau er tilmed også kendt for sine mange klostre og vingårde. Der f.eks. er mulighed for at besøge 2 af de største vinkældere i hele verden.

Tiraspol

Tiraspol ligger i den sydøstlige del af landet, og med et indbyggertal på ca. 160.000 er byen den næststørste i Moldova. Byen er moderne, og er kendt for sin vin- og cognacfremstilling. I Tiraspol har du blandt andet mulighed for at besøge verdens største vinkælder, hvor cirka to millioner flasker vin bliver opbevaret under jorden. Tiraspol er generelt rig på kultur og historie, så du kommer bestemt ikke til at kede dig, hvis din næste rejse indeholder et besøg i den sydøstlige by i Moldova, og du er kultur- og historie interesseret.

Moldova

Old Orhei klosteret i Moldova

Moldova

Curchi klosteret i Moldova

Moldova

Mimi vinslot

Tiraspol Transnistrien

Rådhuset i Tiraspol

Skriv et svar