Tag med East-Tour til Transsylvanien

Oplev Transsylvanien med East-Tour. Transsylvanien er meget mere end bare Dracula.

Transsylvanien er en af Rumæniens perler. Vi kommer til at køre igennem landsbyer, hvor det ser ud som om tiden har stået stille, de sidste mange år. Vi skal bo i 3 forskellige byer i Transsylvanien; Brasov, Sighisoara & Sibiu, alle byerne er grundlagt af Saxo folket. Sighisoara er den bedst bevaret middelalder by i Europa, og er beskyttet af UNESCO. En rejse til Transsylvanien er en oplevelse for livet.

Tirsdag.

Efter ankomst kører vi til Brasov, som er en af Rumæniens gamle Saxo byer. Der skal vi  bo på et fantastisk lille hotel nede i den gamle by. På vejen til Brasov stopper vi ved Peles Slot, som er et af Rumæniens absolutte højdepunkter.  Vi er fremme i Brasov sidst på eftermiddagen, og efter check in på hotellet og lidt hvile, vil jeres guide tage jer med ud og spise i den gamle bydel.

Onsdag.

Vi begynder dagen med en rundtur i Brasov, hvor I bl.a. skal besøge den sorte kirke og den første rumænske skole mm. Efter frokost vil vi tage op på Tampa bjerget og se Brasov foroven, hvor der er mulighed for at vandre både op & ned, men for dem som ikke ønsker dette, er der en svævebane som kan benyttes i stedet for. Resten af dagen er på egen hånd i byen.

Torsdag.

Vi mødes på hotellet efter frokost (ca. kl. 12:30), hvorefter vi kører mod Bran Slot, bedre kendt som Draculas slot. Efter en rundtur på slottet er der mulighed for at besøge Frilandsmuseet, der ligger i tilknytning til slottet.  Her er der huse fra forskellige dele af Rumænien og man kan bruge nogle af sine penge hos de lokale souvenir sælgere. Efter vores besøg på Bran slot, kører vi videre til Rasnov Borg, som er et gammelt fæstningsværk, dateret tilbage til 1211-1225. Vi er tilbage i Brasov sidst på eftermiddagen.

Fredag.

Vi forlader Brasov efter morgenmad og kører mod Draculas fødeby Sighisoara. På vejen derop stopper vi og ser Rupea fæstningen, hvorefter vi kører til Viscri og ser den befæstede kirke. Vi spiser frokost i Viscri (dette er inkl. i prisen). Vi ankommer til Sighisoara ved 14-15 tiden. Her skal vi bo i den gamle bydel inden for borgens mure. Resten af dagen er på egen hånd.

Lørdag.

Vi starter dagen med en rundtur i Sighisoara, hvor vi bl.a. skal se kirken på bjerget, den tyske kirkegård, osv. Efter frokost kører vi ud til Biertan og ser den måske mest kendte befæstede kirke i Rumænien og går en tur i landsbyen. På vejen tilbage er der mulighed for at besøge den befæstede kirke i Copsa Mare.

Søndag.

Vi forlader Sighisoara og køre til Sibiu, som en af de mest velbevarede byer i Rumænien, takket være deres borgmester Johannes (Rumæniens nuværende præsident). På vejen til Sibiu stopper vi i Medias, ser den gamle del af byen og nyder en kop kaffe, inden vi kører videre til Sibiu, hvor vi skal bo i den gamle bydel. Resten af dagen er på egen hånd.

Mandag.

Vi bruger dagen i Sibiu, hvor vi bl.a. besøger byens katedral, Turnul Sfatului mm. Resten af dagen er på egen hånd, hvor der vil være rig mulighed for at nyde denne fantastiske by.

Tirsdag.

Vi forlader Sibiu straks efter morgenmaden og kører mod Bukarest. Alt efter sæsonen og om transfagaras vejen er åben, kører vi over denne fantastiske vej. Turen tager ca. 8-9 timer med stop undervejs. Hvis denne vej er lukket, kører vi direkte til Bukarest, og det tager ca. 4 timer med et lille stop.  Vi er fremme i Bukarest ved 1 tiden, hvilket giver mulighed for at komme på en lille rundtur i Bukarest. Om aftenen byder vi på en vinsmagning. Der vil være mulighed for at købe vine med hjem.

Onsdag.

Alt efter hvilket fly I skal med, er det muligt at bruge formiddagen med at sove længe, gå en tur i den gamle bydel, få handlet de sidste souvenirs, inden I skal med flyet tilbage til Danmark. I har forhåbentlig haft nogle fantastiske dage i Rumænien.

Husk: Dette er kun et forslag til en rundrejse i Transsylvanien, vi laver selvfølgelig gerne vort program om for at give jer den bedste oplevelse i Rumænien.

Pris 6795 kr. pr. person.

Inkluderet i prisen er 1 nat i Bukarest m. morgenmad, 3 nætter i Brasov m. morgenmad, 2 nætter i Sighisoara m. morgenmad, 2 nætter i Sibiu. Dansk rejseleder på hele turen, alle entreer iflg. programmet, frokost på dag 4 og vinsmagning i Bukarest.

Ikke inkluderet i prisen: Fly, forsikring, mad som ikke er beskrevet i programmet, taxa til lufthavnen ved afrejse (ca. 50 kr.) Samt lokal transport, som ikke er beskrevet i programmet.

Prisen er udregnet for 6 personer. Ved færre deltagere, vil der kunne forekomme ændringer i prisen.

På denne rejse anbefaler vi at flyve med Austrian Air

Rumænien

Den sorte kirke i Brasov

Rumænien

Sibiu

Sighisoara

Sighisoara

Rumænien

Harghita området

Bukarest Rumænien

Bukarest biblioteket

Bukarest Unirii

Unirii pladsen

Brasov Rumænien

Brasov

Dracula Rumænien

Bran Slot

Prejmer befæstede kirke

Skriv et svar