Tag med East Tour til Transnistria og oplev det sidste af Sovjetunionen.

Transnistria

East Tour laver rejser til Ukraine, Rumænien, Moldova og Transnistria.

De fleste kender Rumænien, nogle kender Moldova, men meget få har hørt om Transnistria. Det skyldes ikke, at man ikke viste den store interesse for geografi timerne i skolen. Men derimod, at det er et land, om ikke er anerkendt af andre. Medmindre man ser bort fra 2 andre nationer, der heller ikke er anerkendt af andre. Transnistria blev efter en kort krig med Moldova, selvstændig dog uden at nogen har anerkendt dem som selvstændige. At besøge Transinstria er et eventyr, der tager dig med på en tidsrejse tilbage til Sovjetunionens, meget lidt har ændret sig her siden landet var en del af CCCP.

At komme til Transnistria kræver at man flyver enten til Moldova, da der ikke går fly til Transnistria.

I hovedstaden Chisinau, er der mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd, og være med på guidede ture. Efter nogen dagen i Chisinau går turen over land til Tiraspol, som er hovedstaden i Transnistria.
Byen har ca. 500.000 indbyggere, og rejser man dertil enten 9. maj eller 2. september, så er der mulighed for at opleve en militærparade. Som man husker det fra det gamle Sovjet. Paraden bringer minderne tilbage til de storstillede parader i Moskva, hvor de viste omverden deres militære muskler.

Transnistria har stadig meget tætte bånd til styret i Moskva, som stadig støtter landet massivt med bl.a. penge, gas, olie og militært udstyr. Der bliver rig mulighed for at gå på eventyr i byen, og møde de venlige og nysgerrige indbyggere.

Det er meget sjældent, at der kommer turister til landet, så mange vil gerne i kontakt, specielt de unge. Som måske for første gang møder en person, som ikke er fra et russisk talende land. De unge taler engelsk, dog er de meget generte og man skal give dem tid til at finde ordene. De ældre er bedre til russisk og tysk.

Man lægger hurtigt mærke til, at der ikke er nogen udenlandske fast food kæder i landet, dog har de Andis pizza som er en kæde fra Moldova. Det gør dog ikke så meget for den lokale mad er velsmagende og ikke mindst billig. Det er let at blive forbløffet, når man kan få tre retter, en flaske vin og en stor øl for 250 kr.

Transnistria anerkendes ikke af FN, men i praksis er det et selvstændigt land.

Uden for hovedstaden kan man blandt andet finde Fort Bendery, som er kendt fra Baron Von Münchausens eventyr. Klik ind på https://www.east-tour.dk, hvis du vil vide mere.