Transnistrien

Hvis du er til en helt anderledes ferie, så kan Transnistrien måske være landet, du skal besøge næste gang, du skal på ferie.

Det er beliggende mellem floden Dnestr og den østlige moldoviske grænse til Ukraine. Moldova anerkender ikke Transnistriens uafhængighed, og landet hører i realiteten derfor under Moldova. Hovedstaden er Tiraspol, som således også er Moldovas andenstørste by.

Transnistrien

Hvis du er til en anderledes ferie, så kunne Transnistrien måske være landet, du burde besøge næste gang, du skal på ferie. Det er beliggende mellem Dnestr og den østlige moldoviske grænse til Ukraine. Moldova anerkender ikke Transnistriens uafhængighed, og derfor hører landet i realiteten under Moldova. Hovedstaden er Tiraspol, som således også er Moldovas andenstørste by.

Tiraspol

Tiraspol ligger i Transnistrien, og her finder du virkelig megen kultur og historie, der stammer tilbage fra Stalins regeringstid. Byen er forholdsvis moderne efter østeuropæisk standard, men lider naturligvis stadigvæk under fortidens synder, om end byen er kommet godt på fode igen. Tiraspol er især kendt for sin Brandyfremstilling, og i byen har du mulighed for at opleve den Kvint distillery. Udenom Tiraspol ligger en masse små landbyer, der hver især har deres egen interessante historie. Tiraspol er uden tvivl en by, der er værd at besøge, hvis du er til noget der er anderledes ferie og ikke bare vil på badeferie.

Maden er også utrolig billig i Tiraspol, og da der samtidig ikke bliver gået på kompromis med kvaliteten, så der bestemt ikke noget at være nervøs for. Indbyggerne er endvidere så gæstfrie og imødekommende, at din næste ferie naturligvis må omfatte et besøg i den charmerende by Tiraspol.

Bender

Bender er den eneste af byerne i Transnistrien, der ligger på vestbredden af Dnest floden. Bender har i mange hundrede år været grænsen mellem den ortodokse og kristne tro. I byen findes et gammel tyrkisk fort, som bl.a. har huset Kong Karl XII. Efter han måtte flygte hertil efter sit nederlag til Zaren af Rusland (Peter den Store) i 1709. Baron Von Münchhausen har også besøgt stedet, dog på en mere eventyrlig måde end Kong Karl XII. Det var her Baronen fløj på en kanonkugle ind over fortet, og derefter hoppede over på en anden kanonkugle for at flyve tilbage igen. Om historien er sand eller ej, vil vi ikke dømme om.

Tiraspol Transnistrien

Kvint destilleri i Tiraspol

Tiraspol Transnistrien

Parlamentet i Transnistrien

Tiraspol Transnistrien

The Christmas Cathedral i Tiraspol

Rådhuset i Tiraspol

Tiraspol Transnistrien

Mindemærke for de faldne soldater

Skriv et svar