Ukraine

Hvis du er på udkig efter et spændende rejsemål, bør du bestemt overveje at besøge Ukraine.

Dette store land der grænser op mod Rusland i øst, byder på fascinerende kultur, og store naturoplevelser. Som turist i Ukraine kan du blandt andet opleve den smukke by Lviv, der findes på UNESCO verdensarvslisten, og den imponerende by Odessa ved Sortehavskysten, som blev grundlagt af Zarina Katharina den store, og som i dag er Ukraines mest populære ferieby.

Du kan I denne artikel læse om, hvilken spændende rejseoplevelser der venter dig I Ukraine og om nogle af de forskellige turistattraktioner der findes I dette kæmpe land.

Generelt om Ukraine

Ukraine ligger på grænsen til Rusland, og grænser desuden op til Hviderusland, Polen, Ungarn og Slovakiet Rumænien og Moldova, og Sortehavet og Det Azovske Hav. Ukraine har et areal på lidt over 600.000, hvilket gør det det til Europas største land, og her bor 42,5 millioner mennesker.

Ukraine blev selvstændig i 1991 efter Sovjetunionen kollaps, og har siden da være en selvstændig stat. Som turist I Ukraine er der masser af oplevelser i vente, og dette enorme land har hele syv steder opført på UNESCO verdensarvslisten, heriblandt Saint-Sophia-katedralen i Kiev og de smukke bøgeskove i Karpaterne.

I Ukraine finder du også et stort antal imponerende ortodokse katedraler. Derudover finder du en smuk og meget varieret natur. Du kan således ligge på de skønne strande ved Sortehavet og vandre I dette lands smukke bjerge. Priserne på varer og mad er særdeles fornuftige I Ukraine, så man får i den grad noget for pengene.

De tre mest populære byer for turister at besøge er hovedstaden Kiev, den smukke gamle by Lviv og Odessa som er en populære feriedestination, blandt andet på grund af de lækre strande. Når du besøger Ukraine, skal du bestemt smage nationalretterne borsjtj og varenky.

Kiev

Kiev er en fascinerende storby, hvor du blandt meget andet kan besøge kæmpe ortodokse kirker, luksuriøse butikker, hyggelige cafeer og flotte gallerier. En af de mest velbesøgte seværdigheder i Kiev, er det lyseblå Skt. Mikael-klostre og fra det 2. århundrede, og ikke langt derfra ligger Skt. Sofia-kirken. Det er unge præster der driver klostret, og det kan anbefales at man besøger kirken, og specielt når messen er I gang.

I Kiev kan du også se Moderlandsmonument fra 1981, der er tre gange så høj som Rundetårn. Statuen forestiller en kvinde på over 60 meter med skjold og hammer I den ene hånd, og et sværd I den anden. Som besøgende

I Kiev bør du også besøge Huleklostret, der ligger fem meter under jorden. Her kan du gå gennem en lang gang, hvor der ligger over 120 helgener i kister af glas der er mumificerede. Derudover er der et meget underholdende natteliv I Ukraine hvor man kan feste hele natten.

Tjernobyl er desværre nok en af de mest kendte ting i Ukraine. Idag er det muligt at besøge området, som turist. Tjernobyl værket er den dag idag den største ulykke et atomkraft værk nogensinde har haft. På ture til Tjernobyl besøger man udover Tjernobyl værket også Pripyat, den døde by, Duga raderen, samt små landsbyer tæt på værket. Så vil man have en unik oplevelse for livet, så bør man besøge Tjernobyl.

Lviv

Den fascinerende by Lviv er Ukraines kulturelle centrum, og byens gamle centrum er opført på UNESCO verdensarvslisten. Der er masser af kulinariske oplevelser i Lviv, der byder på autentiske ukrainske retter. Byen minder på mange måder om Prag eller Krakow, men med Ukraines helt specielle charme og atmosfære.

Odessa

Odessa, der også er kendt som ”Sortehavets perle”, er en af de mest populære destinationer I Ukraine. Havnebyens berømte strande, og den imødekommende lokalbefolkning, gør et besøg i Odessa til en helt særlig oplevelse. En af de mest berømte attraktioner i Odessa er Primorsky-trappen, som går ned til strandpromenaden og ned til havnen. Der er et meget stort udbud af lækre restauranter, hvor man kan nyde sin mad, mens man kigger ud over havnen og den charmerende by.

Opera lviv Ukraine

Operaen i Lviv

Kyiv Ukraine

Sankt Sofia-katedralen i Kiev

Lviv Ukraine

Pidhirtsi slottet, Lviv

Skydning Kiev Ukraine

Skydning Kiev

Tjernobyl, Ukraine

Pariserhjulet i Pripyat, Tjernobyl

Skt Michael Klosteret

Skt Michael Klosteret

Yanukovych Kiev Ukraine

Ex præsident Janukovitj hus, Kiev